Bancherii centrali din Estul Europei prefera ortodoxismul economic: Nu vor majora dobanzile cheie in 2010   septembrie 27th, 2010

foto: bnr.ro

foto: arhivafoto.ro

Bancile centrale din estul Europei nu vor majora dobanzile de politica monetara pana in 2011, intrucat revenirea economiei mondiale intarzie, iar inflatia trebuie mentinuta sub control, potrivit unei analize Bloomberg.

“Au citit economia de moda veche, care spune ca daca tii dobanzile jos creezi baloane speculative. Dar nu suntem intr-o situatie de «boom». Suntem inca in timpul unui «bust»”, a declarat analistul sef al Danske Bank, Lars Christensen, referindu-se la bancherii centrali si est-europeni, informeaza Mediafax.

Bancile centrale din Europa de Est cauta semnale care sa le indice cand trebuie ridicate dobanzile, aflate la minime istorice, pe masura ce economiile se straduiesc sa iasa din cea mai grea recesiune de la caderea comunismului.

Consiliul de politica monetara al Poloniei nu va creste dobanzile pana in 2011, anticipeaza sase dintre cei noua economisti intervievati de Bloomberg News. Opt dintre acestia nu se asteapta ca banca centrala a Ungariei sa umble la dobanzi in acest an. (13:56)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii