Deserturi delicioase pe baza de orez, pentru cei mici   septembrie 27th, 2010

Foto: cevabun.ro

 

Toate mamicile stiu cat de importanta este alimentatia sanatoasa a copilului lor. Orezul e unul din primele ingrediente solide care trebuie incluse in masa bebelusului si poate fi folosit atat pentru pilaf, dar si pentru deserturi sanatoase.

Mancarurile din orez facute in casa vor fi cu siguranta mai sanatoase, dar si mai ieftine decat cele de la supermarket, informeaza babble. Ele asigura cantitatea de sodiu necesara copilului, dar in acelasi timp au si un gust extraordinar.

Iata cateva retete delicioase si foarte rapide pe care cei mici le vor adora:

Budinca de orez

Ingrediente

-o jumatate de ceasca de orez alb sau brun

-doua cesti de apa

-un mar decojit si dat pe razatoare

– o banana zdrobita

– un sfert de ceasca de lapte

-putina scortisoara (optional)

Pneti orezul la fiert in cele doua cesti de apa si lasati-l pana cand se inmoaie si se absoarbe aproape toata apa, adica aproximativ 20 de minute. Amestecati apoi cu marul, banana si laptele si mai puneti-le pe foc inca 10 minute. Pulverizati scortisoara pe deasupra.

Daca nu sunteti multumiti de consistenta pe care o are mai puteti adauga lapte, mai ales la copiii mai mici. Se poate servi la temperatura camerei sau rece, in functie de preferinte.

Piure de banana, avocado si orez

Ingrediente

-o ceasca de orez fiert (alb sau brun)

-o jumatate de avocado sfaramat

– o banana pasata

– trei linguri de suc de mere neindulcit

Amestecati orezul, avocado, banana si sucul de mere pana se combina si se formeaza o pasta. Puteti refrigera desetul daca nu e consumat la o masa. Piureul isi va schimba culoarea deoarece banana si avocado se oxideaza, dar va avea aceeasi aroma si aeleasi valori nutritionale.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii