Tutilescu: Schimbarea lui Blaga nu va afecta aderarea la Schengen   septembrie 27th, 2010

Foto: EuropaFm

Seful departamentului Schengen din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, Marian Tutilescu, a afirmat ca schimbarea lui Vasile Blaga nu va afecta aderarea Romaniei la spatiul Schengen, informeaza Mediafax.

„Nu se pune problema. Suntem in grafic si ne mentinem. O sa mai discutam problema in momentul in care o sa prezentam fiecare obiectiv. V-am prezentat deja Biroul Sirene, o sa prezentam si Centrul SIS, urmam un program foarte strict foarte riguros, urmeaza o misiune de reevaluare pe frontierele aeriene, pe cele doua aeroporturi Traian Vuia din Timisoara si terminalul Non Schengen de la Otopeni. Traian Vuia este terminat, terminalul non Schengen nu este terminat, dar nu este o conditie pentru evaluarea expertilor. Ei verifica doar daca sunt indeplinite acele functionalitati, respectiv separarea fluxurilor Schengen, non Schengen pentru a evita migratia ilegala. Si apoi va fi evaluarea pe domeniul SIS, anume Sistemul Informatic Schengen – Sirene”, a spus Tutilescu.

Intrebat daca din punct de vedere politic nu este un semnal negativ faptul ca un ministru de Interne cu rol de baza la aderarea la Schengen este schimbat, responsabilul MAI a raspuns ca nu poate face astfel de comentarii, intrucat el se ocupa de partea tehnica.(L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii