Voronin ramane cu imunitate   septembrie 27th, 2010

Foto:Unimedia.md

Fostul presedinte al Republicii Moldova ramane cu imunitate parlamentara, transmite site-ul Unimedia. Comisia Juridica a Parlamentului de la Chisinau a decis, luni, ca probele Procuraturii sunt insuficiente pentru ridicarea imunitatii parlamentare a fostului lider comunist.

Comisia juridica pentru numiri si imunitati si-a amanat sedinta de luni, in care urma sa se dezbata asupra retragerii imunitatii parlamentare a deputatului comunist Vladimir Voronin, pe motiv ca nu exista suficiente probe. „Au aparut un sir de intrebari la care nu am primit raspunsuri si am solicitat ca in termen de doua zile Procuratura Generala sa ne prezinte un sir de documente, ca mai apoi sa putem sa le studiem, sa verificam aceste documente si pe urma, in sedinta urmatoare, o sa punem in dezbatere”, a spus presedintele Comisiei Juridice, Ion Plesca.
In urma cu zece zile, Procuratura Generala de la Chisinau a solicitat ridicarea imunitatii lui Voronin pentru neglijenta in serviciu in timpul evenimentelor post electorale din aprilie 2009, cand un tanar si-a pierdut viata, iar alte cateva sute de persoane au fost ranite usor sau retinute de fortele de ordine. Fostul lider comunist sustine insa ca dosarul sau este unul politic si ii acuza pe cei care il instrumenteaza de lipsa de profesionalism.(L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii