Cel mai dezastruos retus Photoshop   septembrie 28th, 2010

Foto: captura site Telegraph

 

De obicei programele de editare a fotografiilor fac adevarate minuni, transformand imagini obisnuite in adevarate lucrari de arta. Nu acelasi lucru s-a intamplat cu o fotografie din campania publicitara Shiseido, care a fost retusata gresit, ajungand sa fie denumita  “un dezastru Photoshop”.

O fotografie prost editata ce prezinta un model care promoveaza produsele cosmetice Shiseido, din Japonia, a facut inconjurul lumii, fiind numita „Photoshop disaster”, informeaza The Telegraph.

Modelul din imagine are atasat la piciorul drept ceva ce seamana cu degetele de la mana.

Desi imaginea pare normala la prima vedere, la o privire mai atenta se observa ca intre piciorul drept si corp e o distanta prea mare, iar palma dreapta e separata de restul mainii,  la incheietura.

Imaginea a iscat controverse cu privire la folosirea programelor de corectare a pozelor. Firma Shiseido a recunoscut ca fotografia nu se ridica la standardele campaniilor lor si e o mare greseala.

Photoshop-ul e din ce in ce mai contestat in ultima vreme pentru ca transforma vedetele si modelele de pe copertile revistelor, facandu-le sa para mult mai slabe sau estompandu-le ridurile sau alte defecte.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii