Franta: Popularitatea lui Sarkozy a scazut la cote record   septembrie 28th, 2010

montesquieu.over-blog.fr

Increderea in presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a continua sa scada constant in luna septembrie, informeaza Le Figaro. Astfel, cota de popularitate a sefului statului a scazut cu 1 %, doar 32 % dintre cetateni mai avand o parere buna despre locatarul de la Elysee, in timp ce 64 % au pareri defavorabile acestuia. „Record de impopularitate”, noteaza Institutul BVA, care a facut sondajul la cererea Orange, L’Express si France Inter.

Ancheta dezvaluie faptul ca 32 % dintre persoanele interogate au o parere buna sau foarte buna despre Sarkozy (33 % in luna iulie), iar 64 %, tot atatia ca si in iulie, isi mentin impresia proasta sau foarte proasta despre persoana presedintelui. Restul de 4% refuza sa se pronunte sau nu au nicio parere.

In ceea ce il priveste pe premierul Fillon, cota sa de popularitate este deasupra celei a sefului statului, dar tot in scadere. Astfel, 47 % dintre cei intervievati ii sunt favorabili (-2 %), in timp ce 48 % au pareri defavorabile politicii sale (+3 %). 5 % dintre participantii la sondaj care se abtin.

Interogati asupra felului in care se aplica o politica concreta in ceea ce priveste imigratia si imigrantii, 60 % considera ca „se exagereaza mult” pe aceasta tema, in timp ce 37 % cred ca nu exista o politica buna, nici coerenta in ceea priveste situatia strainilor si problemele care deriva din imigratia legala sau ilegala.

Sondajul a fost realizat telefonic, in zilele de 17 si 18 septembrie, asupra unui esantion reprezentativ de 970 de persoane cu varste de peste 18 ani.  (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii