Ghimpu semneaza marti decretul de dizolvare a Parlamentului   septembrie 28th, 2010

pl.md

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a anuntat in cadrul Congresului National al Partidului Liberal, ca va semna marti decretul privind dizolvarea actualului parlament si de numire a datei alegerilor parlamentare anticipate, care urmeaza sa se desfasoare pe 28 noiembrie. Liderul moldovean este obligat sa dizolve Parlamentul, format in urma scrutinului din 29 iulie 2009, deoarece acesta nu a reusit sa aleaga un nou presedinte al tarii, desi a facut, la finele anului trecut, doua tentative in acest sens, informeaza HotNews si Agerpres.

Decizia anuntata marti de Mihai Ghimpu vine dupa ce Curtea Constitutionala a dat aviz pozitiv demersului presedintelui interimar al Republicii Moldova privind constatarea necesitatii dizolvarii Parlamentului de legislatura a 18-a. Dupa cum precizeaza Unimedia, consultata de HotNews, dizolvarea actualului Parlament va avea loc exact cu 60 de zile inaintea alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie, termen prevazut de legislatie pentru organizarea campaniei electorale.

Potrivit Agerpres, marea lupta electorala se va duce intre Partidul Comunistilor, care se afla in opozitie, dar a condus tara vreme de peste opt ani si ramane cea mai puternica forta politica din Republica Moldova, si partidele care formeaza Alianta pentru Integrare Europeana (AIE). Coalitia, in sanul careia au aparut deja divergente tot mai mari, nu va forma insa un front comun la alegeri, componentele ei urmand a participa separat la scrutin.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii