Importanta infuzorului in prepararea unui ceai aromat   septembrie 28th, 2010

(foto: agenda.ro)

Istoria ceaiului incepe cu trei mii de ani in urma si dupa cum spun legendele, imparatul chinez Sen-Nung a fost cel ce a descoperit efectele sale benefice. Din bucataria amatorilor unui ceai de calitate nu trebuie sa lipseasca infuzorul in care sa fie puse plantele din care se prepara licoarea.

Expertii spun ca secretul pentru o foarte buna cana de ceai sta tocmai in acest mic dispozitiv in care se pun frunzele de ceai pentru a nu se imprastia in ceainic sau in cana, informeaza articlealley.

Exista foarte multe modele de infuzoare, cel mai des intalnite sunt metalice, in forma de ou care se deshid pe mijloc si au atasat un lant scurt pentru o manevrare mai buna.

Chiar daca sunt introduse in aceste infuzoare, plantele nu trebuie lasate in apa mai mult decat este necesar, pentru ca pana si cel mai rafinat ceai isi pierde aroma daca nu se respecta perioada optima de preparare.

L.M.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii