Registrul Comertului ar putea trece in subordinea Camerei de Comert   septembrie 28th, 2010

foto: tourist-informator.info

Initiativa de a-i obliga pe cei care vor sa-si deschida o firma sa treaca pe la Camera de Comert inainte ca cererea lor sa fie inregistrata la Registrul Comertului este „antieconomica, ilegala, anticonstitutionala si antieuropeana”, considera Ovidiu Nicolescu, Presedintele Consiliului National al IMM (CNIPMMR).

Nicolescu critica si marirea cu doua zile a termenului de inregistrare a unei societati, desi normele europene cer ca aceste termene să fie reduse, informeaza Evenimentul Zilei. In plus, intreprinzatorii sunt obligati sa se inscrie in evidentele unui organism privat si sa plateasca niste taxe, explica reprezentantii CNIPMMR. Conform estimarilor acestora, costurile de infiintare a unei firme se vor dubla pana la aproape 1.200 de lei daca proiectul va fi aprobat, de la circa 600 lei in prezent.

Si companiile care trebuie sa notifice orice modificari precum adaugarea unor noi obiecte de activitate, retragerea unor asociati sau primirea altora, majorare de capital etc., vor trebui sa treaca pe la Camera de Comert. Acest proiect de lege se afla pe masa deputatilor si a fost dezbatut in Comisia juridica pe 20 septembrie.

Aflati mai multe detalii AICI.

D. B.

10:43

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii