Arca Verde, prima gradina verticala din Romania   septembrie 29th, 2010

Arca Verde promoveaza Gala Premiilor pentru un Mediu Curat (foto: greenreport.ro)

Arca Verde, prima gradina verticala din Romania, va fi acoperita de 3.000 de soiuri de plante, avand o lungime de 20 de metri si o inalta de 6,5 metri. Amplasata in fata Bibliotecii Nationale din Capitala, arca reprezinta noua atractie verde a orasului.

Pana in prezent, o echipa formata din ingineri, horticultori si peisagisti au stabilit exact forma constructiei si au instalat scheletul de otel si materialele de sustinere. In urmatoarele doua saptamani, muncitorii vor planta cele 3.000 de soiuri de flori, noteaza Green Report.

Organizatia Ecotic vrea sa promoveze prin aceasta maniera Gala Premiilor pentru un Mediu Curat. „Ne dorim ca aceasta arca sa fie un loc de intalnire si de recreere pentru bucuresteni. Va fi o gradina verde pe verticala, care va cuprinde si un <<oras>> din plante si va constitui o expozitie pentru toti cei care cred in valorile unui mediu curat”, a declarat Valentin Negoita, presedintele Ecotic.

In competitie Galei Premiilor pentru un Mediu Curat se pot inscrie toate companiile, institutiile de invatamant, institutiile publice si ONG-urile care au derulat proiecte de mediu in ultimul an. La inceputul lunii decembrie, organizatia va premia cele mai bune cinci proiecte.

Inscrierile la Gala Premiilor pentru un Mediu Curat se pot face pe site-ul www.premiilepentrumediu.ro, pana pe 30 noiembrie.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii