Baconschi: Relatiile Romaniei cu Moldova au revenit la normalitate   septembrie 29th, 2010

Foto: jurnalul.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat miercuri, la Chisinau, ca in ultimul an, relatiile dintre Romania si Republica Moldova au revenit la normalitate, informeaza Agerpres.  

Baconschi s-a intalnit miercuri cu premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, aratandu-se optimist in legatura cu perspectiva de dezvoltare relatiilor dintre cele doua tari, in perioada urmatoare.
” Ma bucur foarte mult ca in timp de un an Republica Moldova, care nu era vizibila la Uniunea Europeana, acum e un subiect de actualitate” , a spus ministrul roman, adaugand ca Republica Moldova este cazul cel mai fezabil in cadrul Parteneriatului Estic, potrivit unui comunicat al guvernului de la Chisinau.

La randul sau, premierul Filat a mentionat ca s-a reusit realizarea mai multor proiecte comune, ceea ce inseamna ca atunci cand este vointa se obtin rezultatele scontate.
” Noi tinem sa ne indeplinim angajamentele asumate in Programul de guvernare, inclusiv in ceea ce priveste relatiile bilaterale”, a spus Vlad Filat.

Ministrul Teodor Baconschi a participat la Chisinau, la  cea de-a treia reuniune a Grupului pentru Actiunea Europeana a Republicii Moldova si la inaugurarea  Institutului Cultural „Mihai Eminescu”. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii