Basescu a vorbit la telefon cu premierul Filat   septembrie 29th, 2010

Foto: gandul.info

Presedintele Traian Basescu a purtat miercuri o discutie telefonica cu premierul moldovean, Vlad Filat, pe tema relatiilor bilaterale, dar si despre ajutorul acordat de Romania la constructia caselor sinistratilor, informeaza stireazilei.md
Potrivit Serviciului de presa al Executivului de la Chisinau, Traian Basescu a apreciat eforturile privind reformele si apropierea de UE, ale autoritatilor din Republica Moldova.
Publicatia mai noteaza ca un subiect aparte l-a constituit ajutorul acordat de Romania la constructia caselor pentru persoanele ce au avut de suferit in urma inundatiilor din vara.
Premierul moldovean i-a spus presedintelui Basescu ca Guvernul  de la Chisinau a alocat 103,5 milioane lei pentru constructia caselor sinistratilor,  precum si 35 milioane lei pentru constructia infrastructurii.
Filat a vorbit si despre decizia Guvernului de a-si angaja raspunderea in fata Parlamentului pentru proiectul de lege, care prevede acordarea de compensatii sociale la circa 521 mii pensionari si 30 mii familii social-vulnerabile (112,8 milioane lei suplimentar), alocarea a 100 milioane lei pentru subventionarea agriculturii si 36,6 milioane de lei pentru invatamant. (Andreea Stefan )

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii