Carla Bruni incalca o lege vestimentara veche de doua secole   septembrie 29th, 2010

Foto: wikipedia.org

Poate ca in acest sezon pantalonii sunt in trend, dar fashionistele care doresc sa ii poarte la Saptamana Modei de la Paris au toate sansele sa incalce o lege veche de 200 de ani. Iar Prima Doamna a Frantei, Carla Bruni Sarkozy, s-a expus la acelasi risc, dupa ce a purtat un costum cu pantalon cu ocazia vizitei Printului Daniel si a Printesei Victoria.

Legea prin care se interzice femeilor sa poarte tinuta fara o autorizatie prealabila nu a fost niciodata anulata, potrivit Daily Mail.

„In anul 1800, un decret emis de autoritatile franceze a interzis femeilor sa poarte acest obiect vestimentar, fara autorizatie”, explica istoricul Christine Bard, autoarea cartii „Istoria politica a pantalonilor”. „Decretul nu a fost niciodata anulat, este inca in vigoare”, a adaugat aceasta.

Cu doua sute de ani in urma, femeile nu aveau dreptul sa poarte o tinuta care sa nu includa clasica fusta. „Pantalonul nu era doar simbolul de putere masculina, dar reprenzenta si separarea sexelor. O femeie care purta pantaloni era privita ca o amenintare la ordinea fireasca a lucrurilor, din punct de vedere social, moral sau politic”, mai spune Bard.

L.M.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii