Cele mai cunoscute mituri despre vin   septembrie 29th, 2010

Foto: totcedoresti.ro

 

Cand vine vorba de vin, multe persoane recunosc cu greu un vin rosu, fata de unul rosé. Cei mai multi oameni aleg sa comande un vin scump cand iau cina la un restaurant, doar pentru a nu se face de ras, dar nu intotdeauna conteaza pretul.

Daca va numarati printre persoanele care judeca un vin dupa pret, specialistii ne informeaza ca acest criteriu nu e relevant, informeaza Daily Mail.

Iata care sunt cele mai cunoscute mituri despre vin:

Doar vinul alb ar trebui lasat la rece

Toata lumea stie ca vinul rosu se consuma la temperatura camerei, dar putini sunt cei care realizeaza ca in ultimii ani locuintele noastre au devenit mai calduroase. Chiar si cel mai bun vin rosu are o temperatura cuprinsa intre16-18 grade Celsius, asa ca inainte sa il consumati ar trebui sa lasati sticla la frigider cel putin 20 de minute.

Vinul rosu nu poate fi servit cu peste

Chiar si in filmul “From Russia With Love”, agentul 007 are suspiciuni in legatura cu cina sa, comandandu-si un vin chianti cu peste la gratar. “Vin rosu si peste- ei bine, asta ar fi trebuit sa-mi spuna ceva”, e replica faimosului agent. Dar si Bond se mai inseala: vinurile rosii delicate merg perfect cu friptura aromata de peste.

Vinoteca restaurantelor are numai “chilipiruri”

Proprietarii de restaurante stiu ca vinoteca reprezinta una dintre formele cele mai importante de castig, asa ca vor selecta atent vinurile de aici.

Un sfert din oameni aleg vinul in functie de pret, optand pentru al doilea soi clasat in aceasta ierarhie, deoarece cred ca toate au aceeasi calitate si difera doar pretul.  Nu va fie jena sa cereti chelnerului sa va recomande ceva, daca nu stiti ce sa alegeti.

Cum se degusta vinul

Cea mai buna cale de a degusta un vin e de a lua o inghititura mare si apoi sa trageti aer in piept. Dar asta nu e valabil si in restaurant. Incercati acest truc doar acasa.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii