Dupont-Aignan se declara scandalizat de decizia Comisiei Europene   septembrie 29th, 2010

souvenirs-de-mer.blogdns.net

Nicolas Dupont-Aignan, presedintele partidului „Sus Republica”, de orientare neo-gaullista, a calificat drept scandaloasa decizia de principiu luata azi de CE de a deschide o procedura de infringement  impotriva Frantei, informeaza Le Figaro.

Publicatia noteaza ca omul politic din Hexagon a facut aceasta declaratie cu referire la evenimentele care au urmat deciziei de desfiintare a taberelor de romi.

„Decizia de principiu a comisarului pentru Justitie, Viviane Reding, este scandaloasa”, se arata intr-un comunicat. „E vorba de un cetatean din Luxemburg aflat intr-un post pentru care nu a votat nimeni. Deci, ilegitim, cu atat mai mult cu cat Franta a respins, prin vot popular, Tratatul din 2005, act prin care se dorea violarea suveranitatii nationale ceea ce, in opinia mea, este un fel de totalitarism”, noteaza fostul membru al UMP, partidul aflat astazi la guvernare in Franta.

„Franta nu are de ce sa primeasca ordine de la o entitate care evita principiile elementare ale unei democratii”, considera Dupont-Aignan, care nu uita sa critice pe „cei din guvern si majoritaea celor care au semnat si ratificat, tradand, astfel, natiunea franceza”. „Acesti tipi nu au niciun drept astazi sa se prefaca deranjati de atitudinea lui Viviane Reding”, continua el.

„Dupa parerea mea, doar denuntarea fara echivoc a acestor tratate europene va permite construirea unei Europe a natiunilor si va regla problemele legate de imigratie”, se arata in final. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii