MApN vrea sa continue modernizarea complexelor antiaeriene GEPARD   septembrie 29th, 2010

mpinteractiv.ro

Ministrul Apararii Gabriel Oprea, care a efectuat in perioada 27-28 septembrie  o vizita oficiala in Germania, i-a comunicat omologului sau german, Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg, ca MApN intentioneaza sa continue operationalizarea si modernizarea complexelor antiaeriene GEPARD. Oprea a tinut totodata sa sublinieze ca  Romania acorda o mare atentie participarii in teatrele de operatii, in special in Afganistan unde, pana la sfarsitul acestui an, contingentul roman ar urma sa ajunga, de la 1600, la aproximativ 1.800 de militari, informeaza un comunicat MApN, remis marti NewsIn.

 „Suntem parteneri loiali atat in misiunile executate in Balcanii de Vest, cat si in teatrul de operatii Afganistan, acolo unde militarii romani si germani lupta umar la umar. Vreau sa subliniez faptul ca Romania apreciaza contributia semnificativa cu trupe a Germaniei in Afganistan si suntem increzatori ca acest efort comun va contribui la indeplinirea obiectivului de asigurare a securitatii si stabilitatii regionale”, a declarat Oprea, in timpul discutiilor avute cu ocazia vizitei oficiale in Germania, care a fost efectuata la invitatia ministrului federal german al Apararii.

„In ceea ce priveste cooperarea tehnico-militara, avem in vedere continuarea operationalizarii si modernizarii complexelor antiaeriene GEPARD, pe care Fortele Terestre romane le au in dotare”, a mai spus ministrul roman al Apararii. Potrivit comunicatului MApN, Gabriel Oprea a vorbit cu ocazia intalnirii cu Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg si despre participarea Germaniei la programele nationale strategice de inzestrare ale Armatei Romaniei, prin initierea unor proiecte de cooperare strategice pentru transportoarele blindate si autocamioane.

Dupa cum aminteste NewsIn, programul Gepard a fost initiat in anul 1998 prin Hotarare a Consiliului de Achizitii al Ministerului Apararii Nationale, pe baza cerintelor operationale ale Fortelor Terestre, pentru indeplinirea obligatiilor asumate fata de NATO. MApN a achizitionat de la armata Germaniei 18 sisteme GEPARD, in schimbul carora a platit aproximativ 43 de milioane de euro.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii