OLAF suspecteaza fraude la Primaria Capitalei: peste 112 milioane de euro se pot pierde   septembrie 29th, 2010

Foto: stt.lt

Primaria Capitalei ar putea pierde 112,2 milioane de euro, reprezentand un imprumut de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru reabilitarea scolilor, dupa ce Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a descoperit ca exista suspiciuni de frauda in cazul unei licitatii, relateaza  realitatea.net. 

Pentru a nu pierde banii, municipalitatea trebuie sa returneze, pana la 20 octombrie, 5,2 milioane de euro, adica 4,7 milioane tranşa de imprumut plus 500.000 de euro dobanda, bani primiti pentru reabilitarea a 11 scoli in cazul carora exista suspiciuni legate de licitatia organizata in 2006.

Daca Primaria Capitalei nu va returna cei 5,2 milioane de euro in termenul impus, atunci va trebuie sa inapoieze toti cei 63 de milioane de euro imprumutati pana acum de la BEI pentru reabilitarea scolilor, plus dobanzile aferente, si nu va mai primi restul de 49,2 milioane prevazuti in acelasi scop.

In prezent, finantarile BEI pentru scolile şi gradinitele Capitalei, dar si cele pentru statia de epurare a apei de la Glina, sunt blocate, a declarat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii