Raluca Turcan: Jurnalismul a devenit un instrument politic   septembrie 29th, 2010

Foto: napocanews.ro

Vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, a afirmat miercuri, la Rfi, ca in Romania, jurnalismul a devenit un instrument politic, referindu-se la prevederea din Strategia Nationala de Aparare potrivit careia campaniile tendentioase sunt vulnerabilitati.

 ” In tara noastra, jurnalismul a scapat de sub control. O profesie care ar fi trebuit sa fie facuta cu respectarea in primul rand a cetatenilor a ajuns sa fie transformata intr-un instrument politic. Sunt situatii concrete cand asa-zisi jurnalisti si trusturi de presa devin instrument dupa pofta politica a proprietarilor, ceea ce nu este corect”, sustine Turcan, citat de Rfi.

Consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala, Iulian Fota, a declarat marti, cu privire la includerea presei in Strategia de Aparare ca au existat „suficiente elemente” pentru a exprima teama ca „undeva in viitor” e posibil sa fie folosita puterea presei in interes „anti-national”.  (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

septembrie 30th, 2010 at 09:17
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Corina Cretu: Presa poate sa-si rezolve problemele, fara cenzura spune:

[…] in cadrul unui comunicat de presa. Afirmatia vine in contextul declaratiilor vicepresedintelui PDL, Raluca Turcan, care a spus miercuri ca in tara noastra,  jurnalismul a scapat de sub control. […]