Sarkozy pe coperta Newsweek: „Noul extremism din Europa”   septembrie 29th, 2010

Foto: bloombiz.ro

Presedintele francez Nicolas Sarkozy apare pe coperta Newsweek, in numarul dedicat „noului extremism din Europa”, relateaza 7sur7, citat de realitatea.net .

„In Franta, presedintele Sarkozy, care cauta un nou elan populist pentru relansarea aurei politice acum in umbra, a lansat o campanie de acuzatii violente si expulzari fortate ce vizeaza minoritatea romilor”, scrie Newsweek, in editia europeana datata 4 octombrie.

„Numerosi sustinatori ai lui Sarkozy au fost socati de brutalitatea ideii de a tinti o minoritate etnica pentru a o expulza”, adauga publicatia, care descrie cum comisarul european Viviane Reding „a fost cat pe ce sa il numeasca pe Sarkozy „nazist’ „.

Pasajul consacrat de Newsweek lui Sarkozy („un centrist care cocheteaza cu extremismul”) nu are decat 20 de randuri, dintr-un articol de trei pagini dedicat mai ales alegerilor din Suedia, ce au dus la intrarea in Parlament a extremei-drepte.

Sarkozy a fost pe coperta Newsweek si in urma cu un an, publicatia scriind despre presupusul complex al liderului francez fata de Barack Obama.

Miercuri, comisarul european pentru justitie, Viviane Reding, a declarat pentru France 24 ca s-a luat decizia politica de declansare a procedurii de infringement impotriva Frantei pentru incalcarea regulilor europene privitoare la libera circulatie in tratamentul aplicat romilor. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii