Stanculescu si Chitac au fost dati in judecata de MApN   septembrie 29th, 2010

sorinplaton.wordpress.com

Ministerul Apararii a deschis actiune in instanta impotriva lui Victor Athanasie Stanculescu si a lui Mihai Chitac, fosti generali MAN, pentru recuperarea sumelor pe care institutia a fost obligata sa le plateasca drept despagubiri victimelor sau urmasilor celor decedati la Timisoara, informeaza realitatea.net.

In sentinta instantei supreme din 2007, alaturi de Chitac si Stanculescu, Ministerul Apararii a fost condamnat sa achite daune victimelor si rudelor acestora in valoare de doua milioane de lei.

Ministerul nu este la prima incercare de a-si recupera banii platiti victimelor de la Timisoara. Institutia a mai incercat sa obtina o parte din banii platiti ca daune morale si materiale prin poprire pe pensiile celor doi fosti generali, sume achitate chiar de catre minister, insa instantele de judecata nu au fost de acord.

In prezent, Victor Atanasie Stanculescu se afla la Penitenciarul Jilava unde isi ispaseste pedeapsa de 15 ani, in timp ce Mihai Chitac, condamnat, si el, tot la 15 ani de privare de libertate, a fost eliberat pentru a fi supus unei interventii chirurgicale. Fostului general i-a fost extirpata o tumora aflata pe creier dar, dupa operatie, starea acestuia de sanatate s-a inrautatit, pacientul intrand in coma profunda. (O.M.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii