Strategia de toamna a bancilor: Refinantarile   septembrie 29th, 2010

foto: newschannel.ro

Refinantarile de credite vechi ar putea fi singurele afaceri care vor misca in aceasta toamna piata bancara de retail, intrucat dobanzile sunt mai mici in ofertele noi, comisionul de rambursare anticipata a fost eliminat, iar unele banci au renuntat la comisionul de analiza.

In lipsa de clienti noi si confruntati cu un val de nemultumire din partea celor vechi care acuza costurile mari ale creditelor, bancherii incep sa arunce pe piata oferte de refinantare la dobanzi mai reduse, unele banci oferindu-se chiar sa preia mai multe credite ale aceluiasi client si sa le consolideze.

Una dintre cele mai curajoase oferte vine nu de la o banca, ci de la o institutie financiara nebancara, GE Money, detinuta in proportie de 70% de turcii de la Garanti, se arata gata sa refinanteze nu mai putin de 8 credite ale unui client, inclusiv contracte de leasing.

Oferta nu este insa ieftina: dobanda este formata din EURIBOR la 6 luni plus o marja care incepe de la 5,25% in functie de situatia clientului solicitant, comisionul de analiza se ridica la 700 de euro, iar comisionul de administrare de 0,1% aplicat lunar la soldul creditului. (10:44)

Cititi mai multe AICI

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii