Topul romanilor cu cele mai mari salarii in 2009   septembrie 29th, 2010

Bancherii au incasat anul trecut cele mai mari venituri de tip salarial din Romania, sapte dintre primii 10 cel mai bine platiti angajati din economie lucrand in banci pe pozitii de top management.

Procedura dupa care bancherii isi incaseaza bonsurile anuale in anul urmator celui pentru care sunt recompensati a provocat in 2009 o distorsiune majora in ierarhia celor mai mari salarii din Romania si in nivelul sumelor totale asimilate salariilor: in plina recesiune si cu creditarea in declin au fost sefi de banci cu remuneratii anuale majorate cu 30-50%, iar banci intregi din ierarhia celor mai mari jucatori din domeniu au raportat cresteri ale cheltuielilor salariale totale de peste 20%.

Potrivit datelor centralizate la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), nu mai putin de cinci bancheri au avut in 2009 castiguri salariale nete reprezentand echivalentul a peste un milion de euro fiecare, cu toate ca anul trecut profiturile bancilor pe care le conduc au inregistrat scaderi de profit cu doua cifre dupa standardele internationale de raportare financiara. (07:12)

Cititi topul complet pe zf.ro

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii