Voronin a cerut UE sa condamne declaratiile premierului Boc   septembrie 29th, 2010

Foto: ignatiuc.wordpress.com

Liderul comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a cerut Uniunii Europene sa condamne „declaratiile revansarde” ale premierului roman Emil Boc, relateaza Unimedia, preluata de Newsin. Boc a spus ca „Romania nu recunoaste Pactul Ribbentrop-Molotov ce a dus la pierderea Basarabiei de catre Romania”. Voronin a calificat declaratia drept „sfruntata si umilitoare”.

„Este o declaratie umilitoare pentru Republica Moldova si trebuie condamnata, cel putin la nivel european”, a declarat Voronin, liderul Partidului Comunistilor, care spune ca, altminteri, Europa sustine gestul revansard al Romaniei. Acesta a adaugat ca nicio declaratie a statului roman de acest gen nu a fost condamnata de europeni. Voronin a comentat discursul primului-ministru roman de la New York, de saptamana trecuta. Atunci Boc a spus ca „Romania nu recunoaste Pactul Ribbentrop-Molotov, care a dus la pierderea Basarabiei”. „Tacerea actualului guvern, precum si cea a aşa-numitor prieteni europeni ai Moldovei este o dovada ca independenta si statalitatea Republicii Moldova este o povara pentru ei”, a spus Vladimir Voronin.

Potrivit lui Voronin, pactul Ribbentrop-Molotov nu are nicio legatura cu anexarea Basarabiei la Uniunea Sovietica in 1940. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii