“Moldova este la moda in Europa”, spune Teodor Baconschi   septembrie 30th, 2010

Foto: timpul.md

Ministrul roman de Externe Teodor Baconschi a declarat joi la Chisinau, in cadrul celei de-a treia reuniuni informale a Grupului pentru Actiunea Europeana, ca “Moldova este la moda in Europa”. La intrunire sunt prezenti reprezentantii tuturor celor 27 de tari membre UE, grupul sustinand apropierea Republicii Moldova de marea familie europeana, transmite Evenimentul Zilei. Štefan Füle, comisarul european pentru Extindere si Politica de Vecinatate si premierul moldovean Vlad Filat au semnat un Protocol aditional la Acordul de Parteneriat si Cooperare care ofera noi sanse Republicii Moldova.

Moldova este a doua tara cu care Uniunea Europeana a semnat un astfel de Protocol. Documentul ii da posibilitatea Moldovei sa participe la sapte proiecte destinate tarilor candidate la aderare, programe referitoare la domeniile vamal, energetic, sanatate, transporturi, inovatii, comunicare si competitivitate. „Aceste programe vor contribui la fortificarea si extinderea contactelor de la om la om, a relatiilor de cercetare dintre diferite institutii, intreprinderi si savanti din diferite domenii”, a precizat Štefan Füle.

Teodor Baconschi a mai spus ca „interesul Europei a crescut enorm fata de Republica Moldova, dupa venirea la guvernare a Aliantei pentru Integrare Europeana”. El si-a exprimat speranta ca “implementarea programului Aliantei, adoptat acum un an, va fi continuata si dupa alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie”. (I. B.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii