Biscuitii din aluat fraged, un deliciu crocant   septembrie 30th, 2010

(foto retete-gustoase.ro)

Langa ceai, britanicii obisnuiesc sa alature si traditionalii biscuiti din aluat fraged. Desi unii bucatari spun ca tot ce ne trebuie pentru a pregati in casa acest preparat ar fi faina, untul si zaharul, exista totusi o alta reteta cu ajutorul careia acest desert sa fie mult mai delicios.

Pentru prepararea a 12 biscuiti aveti nevoie de: 115 grame de unt la temperatura camerei, 55 grame de zahar pudra, un praf de sare, 130 de grame de faina si 40 de grame de faina de orez si zahar brun, informeaza Guardian.

Intr-un bol mare, amestecati untul cu o lingura de lemn pana se inmoaie, apoi adaugati zaharul pudra si sarea.

Peste compozitie, cerneti ambele tipuri de faina si amestecati pana obtineti un aluat. In cazul in care nu se amesteca asa cum trebuie, mai puteti adauga unt.

Acoperiti o tava cu foaie de copt si puneti in ea aluat de un centimetru grosime. Puneti la frigider pentru 15 minute.

Se coc aproximativ o ora pana cand aluatul se patrunde, dar nu se rumeneste. Taiati apoi in forma dorita si presarati zaharul brun.

A.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii