Cupluri care locuiesc separat, un nou tip de relatie   septembrie 30th, 2010

Foto: stilultau.ro

 

Majoritatea cuplurilor care au o relatie stabila aleg sa locuiasca impreuna. Sau, cel putin asta se intampla pana acum. Conform unui sondaj realizat recent, unul din 20 de cupluri aleg sa traiasca separat, pentru a avea mai multa libertate.

Numarul celor care traiesc separat, desi au o relatie stabila a crescut cu 40% in ultimii 10 ani, si se estimeaza ca un milion de cupluri au locuinte separate, informeaza Daily Mail.

Si vedetele practica aceasta metoda de trai. Actrita Helena Bonham Carter, in varsta de 44 de ani si sotul ei, regizorul Tim Burton, in varsta de 52 de ani, locuiesc in apartamente invecinate din nordul Londrei.

Cei doi au o relatie de mai bine de 10 ani, dar au bucatarii separate, televizoare separate. Regizorul are casa decorata in stil gotic, in timp ce Helena e adepta stilului vechi.

Sondajul realizat de Halifax Home Insurance arata ca tinerii aleg sa traiasca separat pentru a nu-si sacrifica independenta, iar cei mai in varsta recurg la aceasta metoda, de a trai separat deoarece au acumulat prea multa mobila si obiecte, care nu au loc intr-o singura casa.

Cercetarea arata ca unul din cinci oameni care au raspuns la sondaj au varsta de peste 35 de ani.

Expertii spun ca numarul barbatilor care nu doresc sa locuiasca sub acelasi acoperis cu iubitele lor este mult mai mare decat cel al femeilor care nu vor sa imparta aceeasi casa cu partenerii lor.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii