Europa este in continuare amenintata de terorism, conform Europol   septembrie 30th, 2010

Foto: cotidianul.ro

Gruparile teroriste continua sa reprezinte o amenintare reala in Europa, in pofida scaderii generalizate a numarului de atentate, declara directorul Europol, Robert Wainwright, relateaza Newsin.

„S-a constatat o scadere considerabila a numarului atentatelor in Europa, comise insa de grupari islamiste, ceea ce ascunde o realitate: aceste grupari sunt in continuare active”, a spus el.

Wainwright a facut comentariul in urma unor informatii privind un complot terorist ce viza printre altele Marea Britanie, Franta si Germania. Mai multe atentate care urmau sa se produca simultan in mai multe orase din Franta, Marea Britanie si Germania, au fost dejucate, relata miercuri ziare.com.
Ele au fost planificate in Pakistan, erau intr-un stadiu avansat, dar nu iminente si au fost descoperite de serviciile de informatii. Planificarea acestor atacuri in Europa a fost descoperita in urma unei cooperari intre serviciile de informatii britanice, franceze, germane si americane.

Potrivit postului de televiziune Sky News, care citeaza surse din spionaj, activistii din Pakistan, care au planificat atentatele, se aflau sub supraveghere de ceva timp. Conform surselor „operatiunea” avea legatura cu al-Qaida si cu talibanii si viza Europa. Atacurile ar fi urmat sa fie asemanatoare cu cele comise la Bombay, in India in noiembrie 2008, cand un comando de islamisti a atacat simultan mai multe obiective, intre care si hoteluri si au fost ucise 163 de persoane. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 1st, 2010 at 14:50
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Alerta terorista “ridicata” in Suedia spune:

[…] Europol, Robert Wainwright, a declarat joi ca gruparile teroriste continua sa reprezinte o amenintare reala […]