Filat vrea sa atraga electoratul comunistilor, scrie presa rusa   septembrie 30th, 2010

Foto: moldova.md

Premierul moldovean Vlad Filat a decis saptamana aceasta o rectificare bugetara prin care vor fi alocate compensatii sociale pentru aproximativ 75% dintre pensionarii de peste Prut. El incearca astfel „sa rupa” din electoratul comunistilor in perspectiva alegerilor legislative anticipate din 28 noiembrie, comenteaza cotidianul rus „Kommersant”, citat de Evenimentul Zilei.

Filat a fost criticat dur de liderul democratilor moldoveni, Marian Lupu, si de presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, acestia acuzandu-l ca a modificat in mod voluntar bugetul de stat, alocand compensatii pentru 521.000 de pensionari cu venituri mici. „Filat promoveaza interesele personale si de partid inaintea alegerilor. Este o fapta egoista avand la baza un calcul electoral”, a declarat Lupu.

Comunistii vor prezenta un program de modernizare

Saptamana viitoare, comunistii vor prezenta un program detaliat de modernizare a Republicii Moldova. Pentru victorie, ei trebuie sa ii convinga pe alegatori ca modernizarea este mai importanta decat compensatiile oferite de Vlad Filat, scrie „Kommersant”. De asemenea, la alegerile din noiembrie, Partidul Comunistilor se va pozitiona ca o forta pro-rusa.
„Uniunea Europeana nu este in masura sa asigure drepturile fundamentale ale societatii moldovenesti, precum identitatea, securitatea frontierelor, statul de drept si statalitatea tarii”, considera presedintele PCRM, Vladimir Voronin. (I. B.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii