Focsani: Profesor si secretara, in greva foamei pentru ca le sunt incalcate drepturile   septembrie 30th, 2010

Preotestul celor doi este consierat absurd de catre directoarea liceului (foto: monitorulvn.ro)

Problemele finainciare ii imping pe romani sa apeleze la gesture extreme pentru a atrage atentia autoritatilor. Secretara si unul dintre profesorii de sculptura ai Liceului de Arta „Gh. Tattarescu“ din Focsani au facut greva foamei miercuri, nemultumiti de faptul ca le sunt incalcate drepturile salariale.

Secretara Sorina Sofia Dragomir sustine ca desi a absolvit cursurile universitare, nu a fost remunerata in plus la salariu, asa cum prevede legea, ba dimpotriva i s-a redus venitul cu 40 de lei, noteaza Monitorul de Vrancea. Femeia spune ca decizia de reducere a remuneratiei este ilegala, atata vreme cat a primit o decizie ce a fost semnata de conducerea unitatii de invatamant, prin care era instiintata ca are dreptul la majorare salariala deoarece are studii superioare.

Revolta secretarei este impartasita si de unul dintre profesorii de sculptura ai liceului. Gabriel Teicutu sustine ca desi norma sa la catedra este de 18 ore, lucreaza 28 de ore. Insa, pentru timpul suplimentar de munca acesta nu beneficiaza de sporuri salariale si nici de vechime. De 20 de ani, barbatul lucreaza in cadrul Liceului de Arta, facand naveta tocmai din localitatea buzoiana Ramnicu – Sarat.

Protestul celor doi este considerat absurd de catre conducerea unitatii de invatamant. Directoarea Viorica Moldovianu declara ca atat secretara, cat si profesorul au tulburat activitatea liceului prin protestul pe care l-au organizat in timpul orelor de serviciu. Mai mult,  potrivit acesteia, secretara si dascalul vor fi sanctionati si cel mai probabil, revendicarile lor nu vor fi solutionate.

Citeste mai multe AICI

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii