Primele intalniri de dupa divort   septembrie 30th, 2010

Foto: tonica.ro

Dupa ce ati trait alaturi de o persoana ani de zile, ideea de a incepe o noua relatie poate fi infricosatoare. Dar nici alternativa de a ramane singuri nu este foarte usoara. Asa ca prima intalnire de dupa un divort este o piatra de incercare pentru multi.

Regulile jocului sunt mult mai complicate decat in adolescenta, cand nu se gandea nimeni decat la lucruri simple precum cine o sa plateasca nota la restaurant, cand o sa ii cunoasca pe parintii celuilalt sau care va fi momentul cel mai potrivit pentru primul sarut, noteaza kansascity.com.

Acum sunt implicate discutii in ceea ce priveste compatibilitatea dintre carierele celor doi, rate de platit, eventualii copii, dar si cicatricile lasate de o relatie indelungata care s-a terminat foarte prost.

Cele mai bune sfaturi pentru aceasta situatie ar fi sa se afle exact ce se doreste de la viitorul partener, sa se discute deschis politica, finante, dar si religia fiecaruia. Pentru ca la acest moment in viata fiecare si-a stabilit deja parerile despre lume si nu se vor schimba.

Alta regula de urmat este sa intrebati ce doriti sa stiti de la cealalta persoana, la o a doua intalnire, daca are de gand sa se recasatoreasca, daca doreste copii, ce obiective are in cariera. Probabil ca in adolescenta va ingrozea numai gandul de a pune astfel de intrebari, dar poate daca s-ar fi discutat si atunci astfel de lucruri, nu ar fi existat situatii dureroase, precum un divort, cativa ani mai tarziu.

Si, in plus, acum chiar nu mai are rost sa pierdeti vremea. Daca eventualul partener este ofensat, ori nu este serios, sau nu vi se potriveste absolut deloc si e bine sa aflati acest lucru cat mai repede.

L.M.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii