Rovana Plumb: Romii trebuie integrati, nu izolati in ghetouri   septembrie 30th, 2010

Foto: Mediafax.ro

Rovana Plumb, membra a Comisiei pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a Parlamentului European (EMPL), sustine ca romii trebuie integrati si nu izolati in ghetouri, fiind necesara in acest context evitarea aparitiei unei „noi cortine de fier” in Europa, se arata intr-un comunicat de presa, trimis de eurodemnitarul PSD. 
Europarlamentarul roman a participat la dezbaterea privind situatiei romilor din Comisia de libertati civile a PE (LIBE), la care au fost prezenti si membrii EMPL respectiv comisarii europeni Viviane Reding, Cecilia Malmstrom si Laszlo Andor.

Rovana Plumb  a afirmat ca PE, Comisia Europeana si statele membre trebuie sa fie parte a solutiilor care sa conduca la o strategie eficienta, al carei obiectiv sa fie integrarea si nu izolarea in ghetouri a comunitatilor roma.

„Nu vrem sa apara o noua cortina de fier”, a afirmat ea, subliniind ca trebuie promovata la nivel european incluziunea sociala, „in care rezidenta si nu cetatenia trebuie sa primeze”.
„Imi exprim satisfactia pentru decizia Comisiei Europene care este un semnal puternic transmis Statelor Membre ce incalca Carta Drepturilor Fundamentale a cetatenilor din Uniune si Directiva 2004/38/CE a PE si a Consiliului din 29 aprilie 2004 privind dreptul la libera circulatie si sedere pe teritoriul statelor membre pentru cetatenii Uniunii si membrii familiilor acestora”, a declarat deputata europeana.  (Andreea Stefan)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii