Cocktail-uri de toamna   octombrie 1st, 2010

Foto: divahair.ro

Toamna s-a instalat oficial, dar chiar daca temperaturile continua sa scada, nu inseamna ca distractia de peste vara trebuie sa ramana doar o amintire de vacanta. Asadar, adunati-va cativa prieteni si experimentati cateva retete de cocktailuri pentru a mai pastra inca putin savoarea anotimpului cald.

Iar in acest sezon, cidrul poate fi o baza perfecta pentru un cocktail delicios, noteaza dailyvenusdiva.com. Din bautura obtinuta din suc de mere fermentat se poate prepara „Cider Cup”. Sunt necesare 30 gr. Maraschino, 30 gr. Curcao de portocale, 50 gr. rachiu si o halba de cidru.

De asemenea, puteti incerca sa preparati cocktailul care se consuma de regula la americani de ziua Recunostintei sau de Halloween, cu placinta de dovleac  – Amber Nectar. Aveti nevoie de  un cub de zahar brun udat cu Angostura si piersici amare, 30 gr de Archers Peach Schnapps, 30 gr Macallan Amber Liqueur (se poate inlocui cu sirop de artar), iar deasupra se toarna sampanie.

Si chiar daca nu sunt foarte usor de preparat, bauturile merita tot efotul pentru a transforma orice seara banala intr-un exotica si plina de farmec.

Cum vara se pune accentul pe bogatia de culori si arome a cocktail-urilor, putini stiu ca si in sezonul autumnal bauturile pot fi preparate in asa fel incat sa poata inlocui bauturile clasice precum vinul fiert sau ciocolata calda.

L.M.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii