Lectia de ecologie: Belgienii recicleaza si frunzele   octombrie 1st, 2010

Foto: evz.ro

Romanii pot invata de la belgieni ce trebuie sa faca cu resturile ramase dupa ce tund iarba sau cu molozul ramas dupa renovare. O companie din aceasta tara colecteaza zilnic astfel de deseuri si le valorifica la maximum. Municipalitatile din Belgia sunt obligate prin lege sa creeze centre de colectare a deseurilor, scrie evz.ro.

In depozitele special amenajate, oamenii pot aduce tot felul de deseuri din casa, de la cele clasice, pana la aparatura veche, moloz, resturi de la taiatul copacilor din gradina, covoare vechi, casete video, PVC, lemn, chiar si substante toxice. Lunar, la un astfel de parc vin aproape 7.000 de masini. Un astfel de centru deserveste 30.000 de locuitori.

Deseurile pleaca din depozit, contrataxa, catre reciclatori. Spre exemplu, resturile de iarba tunsa, crengile, frunzele devin compost, din care se produce un pamant de flori de calitate superioara, foarte apreciat pe piata.

In plus, compania detine si cel mai mare parc de panouri solare din regiunea Flandra, avand 14.500 de astfel de panouri, prin care produce aproape 3 milioane de Kw pe an.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii