Moldova se pregateste de negocieri cu UE pentru liberalizarea vizelor   octombrie 1st, 2010

Foto: europa.md

Comisarul european pentru extindere si politica de vecinatate, Stefan Fule (foto), a anuntat ca  in octombrie va incepe o noua runda de negocieri privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeana, a Republicii Moldova, informeaza Europa libera.

La randul sau, ministrul de externe italian Franco Frattini a lasat de inteles ca liberalizarea regimului de vize ar putea dura putin peste un an. “Dupa ce s-a vorbit ca in luna octombrie sa fie adoptate un calendar si un plan de actiune, este pentru mine fezabil ca o decizie sa fie luata la consiliile dela Bruxelles sau Luxemburg din octombrie, daca, desigur, Moldova indeplinste toate cerintele preliminare”, a afirmat Frattini.

Pe de alta parte, ministrul de Externe al Romaniei, Teodor Baconschi, a declarat ca in noiembrie, moldovenii nu au de ales intre Romania si Rusia ci intre trecut si viitior.“Intre un stil de viata si altul, intre un regim politic si altul, intre o perspectiva spre prosperitate si veritabila democratie sau stagnarea intr-un model care este fara indoiala depasit in intreaga noastra regiune”, a precizat Baconschi. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii