Preparate delicioase pe baza de dovleac   octombrie 1st, 2010

(foto: carpinet.net)

Este o leguma extrem de hranitoare si contine cantitati mari de vitamina A si C. De aceea, multi nutritionisti ne recomanda sa introducem dovleacul in alimentatia zilnica, mai ales ca exista o varietate de retete gustoase pe baza acestui ingredient.

Puteti prepara muraturi din dovleac dulce, daca intr-un borcan il amestecati cu lamaie, zahar, otet de mere, ghimbir, scortisoara si piper negru, recomanda Shine.

Acest aliment mai poate fi consumat si in mancarea de orez, facuta cu ulei de masline si cubulete de mozzarela.

Dovleacul gatit se poate servi si alaturi de cartofi gratinati sau poate fi folosit ca ingredient pentru painici delicioase – coapte  din faina, ulei de masline, miere si avand deasupra seminte prajite.

Mai mult, dovleacul intra in compozitia unui desert special. Il puteti fie coace la cuptor, fie puteti pregati prajiturele cu scortisoara si dovleac.

A.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii