Sambata se deschide noua Piata Obor   octombrie 1st, 2010

Piata Obor, construita in 1936, este transformata intr-un veritabil mall (Foto: commons.wikimedia.org)

Noua Piata Obor se va deschide maine, de la ora 10.00, insa pana in decembrie se vor putea achizitiona de aici doar legume si fructe, scrie evz.ro.

Spre sfarsitul anului, la la etajul I se vor deschide si spatiile destinate comercializarii carnii si produselor din carne, lactatelor si branzeturilor, iar de la magazinele ce vor fi amenajate la etajul al II -lea se vor pot achizitiona „articole gospodaresti si casnice”.

Noul complexul are 4 etaje si beneficiaza de parcare subterana si exterioara, cu 450 de locuri. In parcarea pietei se va intra de pe strada Chiristigiilor unde, din weekend, se va circula pe ambele sensuri.

Discutiile despre transformarea Pietei Obor au inceput din anul 2006. Valoarea estimativa a investitiei este de aproximativ 117 milioane de euro, iar piata este construita printr-un parteneriat public privat. „Vrem sa punem stop bisnitarilor, speculantilor si hotilor din zona acestui vad, vom intra in curand in UE si nu vrem sa riscam ca o asa mare piata sa fie inchisa”, explica Ontanu la acel moment, citat de wall-street.ro.

Sectorul de legume si fructe al pietei fost inchis in urma cu doua saptamani, pentru ca tarabele sa fie montate pe noua platforma. Citeste si Fara legume si fructe in Piata Obor, timp de doua saptamani.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii