Sfaturi care fac viata in doi mai usoara   octombrie 1st, 2010

Foto: elle.ro

 

Din ce in ce mai multe cupluri aleg sa locuiasca impreuna, chiar daca nu s-au casatorit inca. Daca doriti sa faceti pasul cel mare si sa va mutati impreuna cu partenerul, trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte destul de importante.

Exista cateva reguli pe care ambii parteneri ar trebui sa le respecte pentru ca relatia sa “supravietuiasca” si nu e vorba doar de banalele sfaturi cu colacul de la toaleta sau dopul pastei de dinti, informeaza Shine.

Iata cateva “tehnici de supravietuire” daca decideti sa va mutati cu persoana iubita:

Discutati despre buget

Chiar daca pana in momentul cand v-ati mutat impreuna ati avut banii separat, acum e momentul sa aveti o discutie serioasa despre aceasta problema. Banii sunt cauza principalul motiv de cearta intr-un cuplu. Stabiliti impreuna un buget. Decideti cine plateste intretinerea, cumparaturile sau cine achita  iesirile in oras si toate cheltuielile pe care le aveti. Luati in calcul si varianta punerii banilor la comun.

Impartiti-va sarcinile  

Scrieti pe o foaie tot ce trebuie facut in casa, dar si in afara acesteia – cumparaturi, gatit, spalat etc si apoi luati fiecare cate o lista cu sarcini si notati in dreptul fiecareia ce va place, ce nu si ce urati sa faceti. Comparati listele si stabiliti de comun acord ce sarcini ii revin fiecaruia.

Invatati sa faceti compromisuri

Cand incepeti sa locuiti cu cineva trebuie sa acceptati ca nu va mai fi totul asa cum vreti dumneavoastra. Si asta din cauza ca doriti ca si cealalta persoana sa fie fericita. Daca nu e un lucru important, nu faceti caz si renuntati sa va certati.

Lasati-i spatiu partenerului

E usor sa “cazi in rutina”. Incercati sa nu deveniti umbra partenerului dumneavoastra. La inceputul relatiei exista mister si “magie” in cuplu. La fel poate fi si in continuare daca veti continua sa faceti unele lucruri singuri, iar cand va veti intalni cu partenerul veti aprinde iar flacara pasiunii.

Nu uitati sa flirtati

Nu trebuie sa credeti ca relatia merge de la sine, fara ca dumneavoastra sa faceti nimic. Chimia in cuplu e foarte importanta. Sexul este una dintre cele mai bune cai de a comunica deschis, si cu siguranta va aduce aminte de ce ati decis sa va mutati impreuna.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii