Autostrada Soarelui, impanzita de radare in weekend   octombrie 2nd, 2010

Statistica: sapte din zece masini pot provoca accidente in orice moment (Foto: click.ro)

Politia Rutiera se afla, in acest sfarsit de saptamana, intr-o ampla actiune de depistare a soferilor care merg cu viteza excesiva si in scopul prevenirii accidentelor produse pe fondul consumului de alcool, scrie realitatea.net.

Actiunea de sambata va dura pana in jurul orei 18. Duminica, activitatea va fi mai intensa, avand in vedere ca, potrivit statisticilor, in aceasta zi oamenii tind sa bea mai mult.

In Romania, au loc anual peste 6.500 accidente rutiere grave, soldate cu peste 2.000 decese. Principalele cauze ale tragediilor rutiere produse sunt indisciplina pietonilor, neacordarea prioritatii, viteza nelegala sau neadaptata la conditiile de drum si nerespectarea culorii rosii a semaforului.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in Europa, accidentele rutiere sunt principala cauza a mortii in cazul copiilor si a tinerilor cu varste cuprinse intre 5 si 24 de ani. Anual sunt inregistrate 30.000 de astfel de decese.

Mai mult, cel mai recent raport al inspectorilor Registrului Auto Roman privind controalele facute in trafic au scos in evidenta statistici alarmante. Sapte din zece masini care circula pe strazile din Romania pot provoca in orice moment un accident dezastruos. Concluzia vine dupa ce, in primele noua luni ale anului 2009, inspectorii registrului auto au verificat in trafic peste 66.000 de autoturisme. La 67 la suta  dintre acestea au fost gasite nereguli.

Citeste si Pericol in trafic: Aproape 70% dintre masinile verificate au probleme tehnice.
A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii