Igas vrea o analiza completa a protestelor politistilor   octombrie 2nd, 2010

Foto:gandul.info

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, sambata, ca nu a prezentat raportul privind mitingul si marsul politistilor din 24 septembrie in cadrul sedintei CSAT de joi, deoarece a vrut sa faca „o analiza completa a faptelor” si a considerat ca are nevoie de mai mult timp, transmite Agerpres.


Igas a mai precizat ca a dispus constituirea unei echipe de analiza in acest caz, urmand ca saptamana viitoare sa primeasca raportul respectiv. „Astept ca saptamana viitoare sa mi se prezinte un raport pe care, la randul meu, am sa-l prezint presedintelui Romaniei pentru ca asa e normal si constitutional si, pana la urma, trebuie sa stim si noi, si dumneavoastra, opinia publica, ce s-a intamplat in acele momente”, a afirmat ministrul de Interne, subliniind ca doreste sa afle cine a incalcat legea. „Incet-incet, aflam cine a incalcat legea. In primul rand, sunt participantii la acel miting care nu aveau voie sa poarte asupra lor armament, avem de altfel semnale si s-a vazut foarte clar ca s-a depasit perimetrul autorizat pentru miting. Va trebui sa tragem concluziile, sa vedem cine sunt persoanele care se fac vinovate de acest lucru”, a comentat Igas.

In urma protestelor politistilor, de la Palatul Cotroceni, din 24 septembrie, presedintele Traian Basescu a cerut MAI sa prezinte in sedinta CSAT un raport pe marginea evenimentelor la care au luat parte reprezentantii fortelor de ordine. Manifestatiile de protest ale politistilor s-au soldat cu demisia lui Vasile Blaga din functia de ministru al Administratiei si Internelor, in locul sau fiind desemnat liderul senatorilor PDL, Traian Igas.(L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii