Cappadocia: Stancile cu cele mai bizare forme din lume – GALERIE FOTO   octombrie 3rd, 2010

Cappadocia se afla in ptrimoniul UNESCO din 1985 (Foto: comandati.ro)

Cappadocia, o regiune din centrul Turciei, este locul in care natura s-a „jucat” cum a vrut cu rocile vulcanice. Din cauza duritatii scazute a acestora, apa si vantul au dat stancilor formele cele mai ciudate, scrie evz.ro.

Printre atractiile acestei zone se numara casele-caverna, grotele-biserica, coloanele din piatra sau orasele subterane precum precum Kaymakli, unde comunitatile de crestini se ascundeau in vremea persecutiilor.

Relieful bizar din Cappadocia consta dintr-un platou aflat la altitudinea de 1.000 de metri „strapuns” de varfuri vulcanice. Cel mai inalt astfel de munte este Erciyes, de langa orasul Kayseri, avand inaltimea de 3.916 metri. Localnicii spun ca el este „parintele Cappadociei” deoarece relieful de aici a luat nastere dupa ce roca vulcanica aparuta in urma eruptiilor sale a fost erodata de-a lungul vremii. Verile in Cappadocia sunt foarte secetoase, iar ploile sunt rare, astfel incat regiunea este semiarida.

Cappadocia, aflata aproape in intregime in provincia Nevsehir, a fost inclusa pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1985. Zona este o destinatie extrem de populara in randul turistilor, fapt ce a fost posibil si pentru ca se afla langa orasul Kayseri, care dispune de aeroport si autostrada.

Vezi AICI Galerie Foto.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii