Voronin spune ca nu stia ca PCRM vrea sa dea Romania in judecata   octombrie 3rd, 2010

salvaeco.org

Presedintele Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a declarat ca nu isi aminteste sa fi spus ca va da Romania in judecată in instantele internationale, pentru „atitudine discriminatorie”, asa cum preciza un comunicat al PCRM, afirma PRO TV Chisinau. Potrivit sursei citate, fostul presedinte moldovean a precizat ca a auzit pentru prima data de la jurnalisti despre intentia PCRM de a actiona Romania in instantele internationale, relateaza Mediafax.

„Eu aud pentru prima data, noi avem o multime de obiectii fata de Uniunea Europeana. Si Romania face parte din ea, stiti, da, iată sunt multe intrebari. Dar care sunt? Am sa va spun la timpul cuvenit”, a declarat VladimirVoronin.

Dupa cum aminteste Mediafax, PCRM a anuntat, joi, printr-un comunicat, ca intentia de a da in judecata Romania a fost anuntata la o intrevedere pe care liderul formatiunii a avut-o cu comisarul european pentru Extindere si Politica Europeana pentru Vecinatate, Stefan Fule. Cu acea ocazie, Voronin s-a aratat nemultumit de faptul ca Romania “intervine in afacerile interne ale Republicii Moldova”. “Declaratiile politicienilor romani de rang inalt, la diferite foruri internationale, sfideaza suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Republicii Moldova. Acestea nu sunt nici comentate si nici condamnate de reprezentantii Aliantei de guvernare, dar nici de forurile europene”, s-a plans liderul comunistilor de la Chisinau. Potrivit comunicatului PCRM „Vladimir Voronin a precizat ca partidul pe care-l reprezinta va actiona Romania in instantele internationale pentru atitudinea discriminatorie fata de Republica Moldova si cetatenii ei”.

 Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii