Analistii: Euro castiga 10% in fata dolarului pe sfarsit de an   octombrie 4th, 2010

Foto: pedroperez.com

Vanzarile masive de valuta americana, in favoarea euro, facute de bancile centrale din America Latina si Asia, vor duce la o apreciere a cursului euro cu 10%, pana la finele lui 2010. Faros Trading, companie care intermediaza tranzactii pentru fonduri de hedging, estimeaza ca valoarea monedei europene va depasi pragul de 1,5 dolari.

„Deprecierea dolarului vine de la bancile centrale din Asia, care vand dolari in fiecare zi pentru a scapa de achizitiile efectuate prin interventii pe piata. Ne asteptam ca deprecierea dolarului sa continue, iar euro sa se intareasca cu inca 10% in raport cu moneda americana”, a declarat Douglas Borthwick, seful diviziei de trading la Faros, citat de Bloomberg si preluat de Mediafax.

Institutiile financiare centrale din America Latina si Asia vor cumpara aproximativ 1.200 de miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului. Potrivit analizei Faros Trading, aceasta masura va fi luata  pentru limitarea aprecierii propriilor monede si sustinerea exporturilor. Astfel, bancile vor vinde valuta americana pentru euro, yeni sau lire sterline.

O depreciere de 10%, la peste 1,5 dolari pe euro ar aduce moneda americana la cel mai scazut nivel incepand din decembrie 2009. (14:46)

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii