Franta: Diferendul cu CE pe tema romilor este incheiat   octombrie 4th, 2010

Foto: adevarul.ro

Presedintele Comisiei pentru afaceri europene a Adunarii Nationale Franceze, Pierre Lequiller, a declarat, la o conferinta de presa la Ambasada franceza din Bucuresti, ca Franta considera ca diferendul cu Bruxellesul pe tema repatrierii romilor este „o afacere incheiata”, precizeaza Newsin.
„Este foarte clar. CE a adoptat o pozitie prin care spune ca nu a existat discriminare, asta inseamna ca tot episodul in care Viviane Reding a facut declaratiile acelea socante si putin cam intempestive este in trecut, iar afacerea este incheiata. Astazi se stie ca Franta a respectat legislatia europeana si totodata franceza si ca toate acestea s-au petrecut cu deplina respectare a legislatiei europene. Afacerea este inchisa. Acum CE ne va cere transpunerea directivei din 2004, sa revenim asupra acelui subiect, insasi presedintele a spus-o, ca nu vedem niciun impediment. Din fericire, polemica s-a incheiat, pentru ca eu cred ca rolul CE este de a vedea daca legea a fost sau nu respectata. Nu e rolul Comisiei sa faca declaratii istorice, precum cele recente si socante. Cred ca dupa o asemenea perioada, astazi Comisia si-a facut bine treaba”, a explicat oficialul francez.
„In ceea ce priveste partea romana, am avut discutii calme, amicale, referitor ca la faptul ca ar fi de dorit sa existe progrese in ceea ce priveste integrarea acestei populatii, iar situatia aceasta trebuie sa existe nu doar in Romania, ci in toate statele in care exista populatie roma minoritara. Important este ca am ajuns in punctul in care problema se afla pe agenda UE, care sa vina in sprijinul tarilor din Europa Centrala si de Est”, a mai declarat oficialul.

Lequiller a spus ca Romania mai are inca de facut progrese in problema romilor si in cea a justitiei si afacerilor interne. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii