MApN: Militarul ranit in Afganistan, transferat in Germania si operat   octombrie 4th, 2010

Foto:realitatea.net

Caporalul Vasile Zbanca, ranit la 1 octombrie, in Afganistan, in urma atacului cu un dispozitiv exploziv improvizat, a fost transportat cu un avion de la Kandahar la Centrul Medical Regional din Landstuhl, in Germania, unde a fost operat la ambele picioare, potrivit MApN, preluat de NewsIn. In acelasi atac, alti doi militari romani si-au pierdut viata.

Caporalul, in varsta de 29 de ani, a ajuns duminica in Germania, evolutia postoperatorie in urma interventiilor chirurgicale la ambele picioare fiind favorabila, noteaza MApN. Potrivit comunicatului, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a semnat luni ordinul de avansare la gradul de plutonier a lui Vasile Zbanca. Totodata, Oprea i-a conferit tanarului Emblema Onoarea Armatei Romaniei, in semn de recunostinta pentru devotamentul si curajul manifestate in timpul indeplinirii misiunii din Afganistan.

La inceputul acestei luni, sergentul major Marius Florin Sfeches si soldatul Cristian-Petru Filip au cazut la datorie, in timpul executarii unei misiuni in Afganistan, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE in care se aflau acestia, aminteste MApN. Atacul s-a produs in Provincia Zabul, la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Qalat, in urma exploziei fiind ranit si caporalul Vasile Zbanca.

Pana in prezent, 17 militari romani si-au pierdut viata in Afganistan, alti 51 fiind raniti.(L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii