Patru branduri auto au disparut din cauza crizei   octombrie 4th, 2010

Sectorul auto, cel mai puternic lovit de criza economica, este mai sarac cu patru branduri americane. Hummer, Pontiac, Mercury si Saturn sunt marcile auto care au devenit istorie.

Parte a grupului General Motors, Hummer a dat faliment in prima parte a anului 2010, informeaza Capital.ro. Singura salvare pentru Hummer era tranzactia cu chinezii de la Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery, dar aceasta nu s-a mai realizat. Un ultim exemplar Hummer H3 a iesit de pe portile fabricii din Louisiana in luna mai.

Desi Pontiac a inceput constructia autovehiculelor in anul 1926, soarta nu i-a suras. Ultimul exemplar a iesit din cadrul uzinei Orion in noiembrie 2009. Pontiac era un brand comercializat de General Motors in SUA, Canada si Mexic. In istoria sa a fost chiar si cea mai vanduta marca de pe continentul american.

Mercury, brand al Ford Motor Company, infiintat in 1939 de Edsel Ford, fiul lui Henry Ford, marca a disparut de pe piata la mijlocul acestui an. Marca a inregistrat cele mai mari performante din punctul de vedere al vanzarilor intre 1960 si 1978, cand s-au comercializat 580.000 de autovehicule. In prezent, conducerea companiei a decis sa se axeze doar pe marcile Ford si Lincoln.

Saturn, o alta marca a General Motors, si-a scris ultimele pagini ale istoriei sale in octombrie 2009, din cauza pierderii tranzactiei cu Penske Automotive Group. Infiintata in anul 1985, compania Saturn nu a a fost deloc profitabila de-a lungul existentei sale. (19:24)

A.B.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii