PSD vrea dezbateri pentru modificarea Legii electorale moderate de ONG-uri   octombrie 4th, 2010

Foto:romanialibera.ro

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca la propunerea sa, conducerea partidului a aprobat transmiterea unei solicitari catre asociatia Pro Democratia, precum si catre alte ONG-uri de profil, pentru a modera discutiile si dezbaterile in scopul modificarii legislatiei electorale, transmite NewsIn.

„Vom solicita Pro Democratia si altor ONG-uri de profil sa fie de acord sa modereze dezbaterea privind noua forma a legii electorale, asa incat sa incercam prin noua lege electorala sa indreptam greselile constatate la ultimele alegeri. Au fost evidente nedreptati si trebuie gasite formule”, a precizat liderul PSD. Ponta spune ca astfel incearca sa se asigure ca viitoarele alegeri vor fi unele corecte si democratice. „Este foarte clar ca PDL se pregateste sa fraudeze alegerile, sa fure voturi, sa cumpere voturi”, a adaugat Ponta.

In urma cu o saptamana, liderul PSD anunta ca partidul sau va demara procedura de modificare a Legii electorale in scopul introducerii unui sistem de vot mixt pentru Parlament, adica si uninominal si pe lista. Mai multi reprezentanti ai PSD si PNL s-au pronuntat in favoarea introducerii unui sistem mixt de vot. Democrat-liberalii doresc insa vot uninominal in doua tururi, sau unul singur, dar fara posibilitatea compensarii.(L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii