Rabinul Shvat: Relatiile sexuale in interes de stat nu contravin iudaismului   octombrie 4th, 2010

i-voix.over-blog.com

Intretinerea de raporturi sexuale cu dusmanul pentru obtinerea de informatii vitale pentru securitatea Israelului este „conforma cu preceptele iudaismului”, spune un rabin intr-un interviu acordat cotidianului Yediot Aharonot si preluat de Le Figaro.

„Este perfect legitim ca femeile angajate de serviciul Mossad sa seduca sau sa isi ofere corpul teroristilor pentru a obtine informatii vitale sau pentru a permite arestarea acestora”, afirma rabinul Ari Shvat, expert in Halakha, traditia stricta evreiasca.

Studiul efectat de rabin nu priveste comportamentul masculin, ci doar al agentelor si se numeste „Sex ilicit pentru binele securitatii nationale”, fiind publicat in revista Tehumin. Pentru conformitate, studiul prezinta cazuri similare din Biblie.

Totusi, se precizeaza ca este de preferat sa fie folosite femei „libertine”, iar in cazul in care seducatoarele sunt femei maritate, se recomanda divortul ulterior, fie chiar si cu riscul ca sotii sa se poata apoi recasatori.

Israelul si relatiile sexuale

Intr-un context mai larg, trebuie spus ca nu numai liderii religiosi din Israel au idei mai mult sau mai putin ciudate, dar chiar si autoritatile statului dau niste decizii judecatoresti cel putin bizare, povestea fiind preluata si de englezii de la The Guardian. Chiar in aceasta vara, un arab a fost condamnat la inchisoare pentru „viol prin inselatorie”, deoarece a intretinut relatii sexuale liber consimtite de partenera sa, careia i-a ascuns originea araba, pretinzand ca este evreu. Atunci cand a aflat adevarul, femeia l-a reclamat si a fost arestat. Exista insa, in lumea politica, destule voci care nu sunt de acord cu discriminarile de genul acesta. Un deputat apropiat lui Benyamin Netanyahu, actualul premier a declarat ca „desi legea exista, ar trebui schimbata. Adica, daca tipul era evreu si pretindea ca este musulman pentru a face sex cu o femeie musulmana, ar fi fost condamnat pentru viol prin inselarea partenerului? Evident, nu”.

Octavian METONI

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii