REVISTA PRESEI POLITICE: PDL se pregateste sa-si culeaga roadele „muncii”   octombrie 4th, 2010

Foto: ziare.com

Liderii PDL reuniti la Suceava pentru a-i da din nou binecuvantarea lui Gheorghe Flutur la sefia filialei judetene au anuntat startul campaniei electorale si s-au intrecut in declaratii belicoase la adresa Opozitiei.

Evenimentul zilei relateaza ca Flutur s-a entuziasmat in fata lui Boc, declarandu-se gata sa porneasca a doua revolutie portocalie. „Avem un mandat si populatia are asteptari. Noi nu trecem printr-un moment usor acum. Trecem pe o carare serpuita, inapoi podu-i rupt si prapastia-i aproape, pentru ca am fost nevoiti sa luam masuri dure. (…) Daca n-am merge inainte, am risca sa fim asimilati PDL-ul cu criza, nu si cu rezolvarea crizei. (…) Eu cred ca PDL-ul nu trebuie sa traga doar ponoasele, ci si foloasele electorale ale acestor vremuri. Ma refer la foloase electorale, pentru ca trebuie sa finalizam lucrurile bune pentru populatie”, a spus vicepresedintele PDL, reales presedinte al PDL Suceava cu 798 de voturi pentru si sase voturi impotriva.

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a anuntat si ea ca „PDL da startul campaniei electorale, chiar daca aceasta incepe cu alegerile interne, care strang echipa, fixeaza liderii si prioritatile”, scrie Adevarul.

Udrea s-a referit si la Opozitie: „Liderilor PSD si PNL mai mult de o suspendare nu le poate coace mintea. Asta este cantecul lor pe care il canta impreuna la televiziunile mogulilor. De data asta insa nu mai au parghiile din 2007”. Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a completat ca „Romania pare sa fie dominata de suspendaci, niste oameni tristi ce vor sa il suspende pe Traian Basescu si ale caror sedinte seamana cu cele ale alcoolicilor anonimi”.

Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur le-a spus participantilor la sedinta Colegiului Judetean de Coordonare al PDL Suceava ca democrat-liberalii trebuie sa le dea acum celor din PSD funia si sapunul, noteaza Gandul.

„Trebuie sa ne aplecam spre primari. Eu sunt optimist ca numai din forta primarilor PDL partidul poate face scor foarte bun. Va cer sa fim mai optimisti, nu se poate sa fie doar un bocet. Ne trebuie unitate”, a mai spus presedintele PDL Suceava, aratand ca peste 60% din populatia Romaniei este administrata de primari PDL.

Potrivit cotidianului Romania libera, Elena Udrea le-a spus celor peste 1000 de participanti la sedinta Colegiului Judetean de Coordonare ca trebuie sa aiba curaj sa stea de vorba cu oamenii, sustinand ca tot ceea ce face PDL face „pentru a scoate Romania din criza”.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a afirmat ca membrii partidului trebuie sa fie solidari cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, contestata de Opozitie in urma scandalului provocat de numararea voturilor la legea pensiilor.

Jurnalul National reda si pozitia exprimata de premierul Emil Boc, care a declarat ca PDL a avut nesansa sa ia guvernarea in cea mai grea perioada din ultimii 60 de ani, preluand un deficit de 5,2 la suta, si a acuzat ca „Guvernul Tariceanu, santajat de PSD, a sacrificat viitorul economic al Romaniei”. Boc a mai afirmat ca preocuparea majora a Guvernului este directionarea banilor spre investitii si dezvoltare si spre crearea de noi locuri de munca. „Sa ne facem ordine in ograda si sa eliminam abuzurile. Vom culege, ca tara si ca partid, rezultatele muncii noastre de acum. Important este sa nu facem pasi inapoi. In 2012 vom avea o crestere economica sanatoasa”, a mai spus premierul, care i-a linistit pe participantii la sedinta PDL Suceava ca opozitia ofera doar glume si bancuri, neavand un program credibil. (Sorin Avram)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii