Sindicatele nu renunta: Protestele de pana acum, preludiul la ce va urma   octombrie 4th, 2010

Marti vor protesta peste 8.000 de angajati din sistemul de invatamant (foto: interactiv.ro)

In ciuda anuntului facut de premierul Emil Boc cu privire la cresterile salariale din 2011, sindicalistii sunt hotarati sa nu renunte la proteste. Presedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR), Iacob Baciu, a declarat ca miscarile sindicale de pana acum au fost un preludiu la ceea ce va veni. Idee intarita si de afirmatiile presedintelui CNSLR Fratia, Marius Petcu.

„Este o falsa problema ca miscarea sindicala nu este unitara. In primul rand  fiecare confederatie a avut actiunile de protest stabilite de organele de conducere. Desi unii sunt dezamagiti, eu cred ca a fost o perioada de pregatire si o perioada in care s-a facut incalzire pe toate ramurile de activitate. Iar fara solidaritate nu vom realiza nimic in raport cu puterea si Guvernul”, a declarat Iacob Baciu presedintele CSDR, citat de realitata.net.

Potrivit acestuia, in zilele urmatoare liderii sindicali se vor intalni pentru a stabili un nou program al protestelor. De asemenea, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a tinut sa precizeze ca reactiile violente ale manifestantilor nu pot fi excluse. „Noi vom incerca sa organizam aceste proteste in cadrul legal, insa nu putem sa garantam ca , pe fondul acestor nemultumiri, nu vor exista si forme violente de manifestare. La grupuri atat de mari de participanti exista si o astfel de tendinta”, a declarat Marius Petcu.

Sindicatele stabilesc luni calendarul protestelor comune. Peste 8.000 de angajati din educatie vor protesta marti in strada. Profesorii afiliati la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant vor organiza un miting in Piata Victoriei, iar alte doua sindicate din Educatie vor merge in fata Palatului Cotroceni.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

octombrie 4th, 2010 at 22:50
Sorin ROSCA STANESCU » Blog Archive » Mai putini protestari din cauza decesului Elenei Basescu spune:

[…] “Mitingul de marti nu va mai avea aceeasi putere deoarece fiecare organizatie judeteana a luat decizia pe care a considerat-o de cuviinta”, a mai spus Dragos Neacsu, director FEN. Cadrele didactice din Sibiu, Botosani, Vaslui, Mehedinti si alte cateva judete au anuntat deja ca renunta la miting. […]