Tinerii care se lanseaza in afaceri vor primi 10.000 de euro de la stat   octombrie 4th, 2010

foto: Celal Teber/ stock.xchng

Tinerii cu varsta de pana la 35 de ani care vor sa-si lanseze propria afacere vor primi garantii de stat pentru a obtine credite si ajutoare nerambursabile in valoare de pana la 10.000 de euro, potrivit unei ordonante care urmeaza sa fie adoptata miercuri in sedinta de guvern.

Vor putea beneficia de bani de la stat pentru finanțarea afacerii tinerii care nu au deti­nut niciodata o firma sau actiuni intr-o alta firma, informeaza Ziarul Financiar.

„Facilitatile propuse de ordonanta de urgenta implica un ajutor financiar nerambursabil de maximum 30% din valoarea proiectului, dar nu mai mult de 10.000 de euro. Pentru restul de bani necesari exista doua optiuni: fie vine cu resurse proprii, fie are nevoie de un credit bancar. Pentru a facilita accesul, statul va garanta maxim 80% din valoarea creditului, dar nu mai mult de 80.000 de euro”, a declarat Andreea Paul (Vass), consilier al primului-ministru.

Normele de aplicare vor intra in vigoare in 15 zile de la data la care va fi adoptata ordonanta. Banii alocati de la bugetul de stat pentru finantarea tinerilor debutanti in acest an este de 1 milion de euro, suma care se afla alocata in bugetul Ministerului Economiei.

R.I.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii